Gå til innholdet

Paretoporteføljen januar 2021

Vår modellportefølje leverte +20,6% i 2020 mot referanseindeksens +4,6%. For januar tar vi ut åtte og inn syv aksjer.

Våre analytikeres anbefalte portefølje av norske aksjer steg 8,4% i desember, og avsluttet dermed et turbulent 2020 med en samlet oppgang på 20,6%. Tilsvarende tall for referanseindeksen OSEBX var +4,7% i årets siste måned, og en helårsavkastning på 4,6%.

Som de fleste som er aktive på børsene fikk merke startet fjoråret med et kraftig fall, men etter bunnen i mars har både indeks og portefølje hentet seg inn. Hele årets positive avkastning kom dog i de siste tre månedene, som vist av denne graf.

Paretoporteføljen og OSEBX gjennom 2020

Paretoporteføljen består av 6-10 norske aksjer og oppdateres på månedlig basis. Beholdningene tas inn og ut og justeres i størrelse på de oppgitte datoer i rapporten. Porteføljen er egnet som en modellportefølje for investorer som ønsker å følge opp investeringene sine selv, og er basert på mer kortsiktige vurderinger enn de øvrige anbefalinger og kursmål du finner på vår kundeweb. Paretos analytikere har i mange år publisert dette månedlige aksjeutvalget, og har historikken viser at den har gitt et verdifullt bidrag til norske aksjehandlere. 

Paretoporteføljen årlig avkastning siste 9 år

Siden februar 2017 har våre analytikere i Stockholm også publisert en tilsvarende portefølje, som kan følges på vår kundeweb. Du finner siste rapport her. Den svenske Paretoporteføljen steg 53% i 2020 mot referanseindeksen OMXSGI +11,3%.

Januarporteføljen

Vi starter 2021 med en stor utskiftning, og bytter ut syv av 9 aksjer. Ut går BOUV, BWLPG, FKRFT, GJF, HUNT, NSKOG, PEXIP og SUBC. Inn kommer AKER, AKERBP, CLOUD, ELK, MRCEL, SNI og SVEG. KID og LSG beholdes i porteføljen også denne måned. For kommentarer omkring de enkelte aksjene, se vår fulle porteføljerapport her

Ønsker du å motta porteføljeendringene og kommentarer på e-post? Fyll ut skjemaet du finner nederst på vår porteføljeoversikt. Dette er gratis, og du får porteføljeendringene før børsåpning den første handelsdag hver måned.

 

En av de nye aksjene i porteføljen er Elkem, og vi lånte toppbildet fra de. Takk for lånet.

 


 

Attraktivt nykundetilbud - Pareto Securities

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.