Gå til innholdet

Paretoporteføljen januar 2020

Vår anbefalte aksjeportefølje endte 2019 med totalt +46,4% mot OSEBX +16,5%. For januar 2020 bytter vi ut 6 av 10 aksjer. Se de nye her.

Desember bød på en god årsavslutning for 2019 med referanseindeksen OSEBX opp 3,2% til en total årsavkastning på +16,5%. Vår portefølje av anbefalte aksjer toppet dette ytterligere og desember ble nest beste måned for året som gikk med +8,9%. Totalt slo aksjeporteføljen OSEBX i 10 av 12 månder, og endte året med en samlet avkastning på 46,4%. 

Paretoporteføljen har levert sterk avkastning vs OSEBX i 8 av de siste 8 år.

Sterk desember

Hele 9 av 10 porteføljeaksjer bidro til merkavastning i desember, med SalMar (+2,3%) som eneste unntak. Sterkeste aksje var Odfjell Drilling med +28,6%, drevet av et generelt løft i hele rigg-sektoren hjulpet av en sterkere oljepris og noen solide kontraktestildelinger til enkelte aktører. Oljeprisoppgangen hjalp også DNO til å stige 10,4% i desember, mens Frontline ble løftet 10,3% på stortank-rater som igjen brøt igjennom USD 100.000,- pr dag. Sparebanken Nord-Norge hadde en fin årsavslutning med +8,7%, noe som må sies å være mer enn vi hadde forventet. NONG leverte med dette en av de sterkeste totalavkastningene i nordisk banksektor i 2019, og handles nå nær vårt kursmål på NOK 80, med en pris/bok på linje med DNB (1,2). 

Seks nye aksjer i januarporteføljen

Vi bytter ut 6 av 10 aksjer ved inngangen til det nye tiåret, men opprettholder en omtrent lik sektorprofil. DNO, ODL, FLNG, NONG, SALM og SNI erstattes med EQNR, HAFNIA, KID, LSG, MING og NODL. Fra fjoråret tar vi med oss AKER, BON, FRO og YAR videre i porteføljen. Kommentarer knyttet til hvorfor våre analytikere har valgt ut hver av disse enkeltaksjene finner du i den fulle porteføljerapporten som du kan motta gratis fra vår analyseavdeling gjennom å registrere deg på ved å fylle ut feltene nederst på denne siden. Du vil da motta porteføljeendringene før børsåpning den første handelsdag i hver måned.

Attraktivt nykundetilbud

Handler du aksjer, men er ennå ikke kunde av Pareto? Vi posisjonerer oss som det naturlige valget for deg som er over snittet interessert i aksjer og investeringer, og har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Kilde for toppbildet: Gerd Altmann fra Pixabay

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.