Gå til innholdet

Pareto-analytikernes favoritter på Oslo Børs 2021

Et turbulent 2020 er snart historie. Her er aksjene vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet når vi beveger oss inn i 2021.

Full analyse her: Investment Strategy - Pareto's top OSE picks for 2021

2020 var et år der aksjer i sektorene teknologi og fornybar energi var de relative vinnerne, mens tradisjonelle energiaksjer utmerket seg som særlig svake. Våre analytikere tror 2021 blir et år for aksjeplukking, og har valgt ut 8 aksjer på Oslo Børs som vi mener har forutsetninger for å gjøre det bedre enn gjennomsnittet. Vi foretrekker aksjer knyttet til tradisjonell industri og råvarer, som AKER, ELKEM, HAFNI, LSG og NSKOG, men tror også noen av 2020’s vinnere vil fortsette å outperforme, og tar inn ACC, MRCEL og HYPRO.

Industri: Elkem og Norske Skog

I Q4 begynte den økonomiske oppgangen virkelig å slå ut i råvarer og sterkt sykliske industriaksjer. Vi tar inn Elkem (kjøp, kursmål 35) i vår 2021-portefølje, drevet av sterkt momentum i silicone priser. Norske Skog (kjøp, kursmål 50) er et selskap i endring, med flere initiativer som ikke er knyttet til avispapir. Vi venter en mer diversifisert og voksende inntektsstrøm, og selv etter den siste oppgang ser vi oppsidepotensial i caset.

Energi: Aker og Hafnia

Oljepriser har kommet kraftig tilbake i Q4. At lagrene kommer raskt ned samtidig som etterspørselen er stigende gir et godt utgangspunkt for utviklingen i 2021. (Hør mer om dette i vår siste podcast her.) Hafnia (kjøp, kursmål 21) handles langt under NAV, og ratene for produkttank ser lovende ut. Vi trekker også frem AKER (kjøp, kursmål 720) som et glimrende spill på både tradisjonell Olje/E&P, og den bratte veksten i Fornybar og Teknologi. Det ventes flere triggere for aksjen i 2021.

Sjømat: Lerøy Seafood

Sjømatindeksen var svak i 2020, med en nedgang i skrivende stund på 14%. Lakseprisen har blitt negativt påvirket av nedstengningen av hotell- og restaurantmarkedet internasjonalt. I 2021 venter vi en gradvis bedring i dette segmentet, noe som sammen med nær null tilbudssidevekst åpner for høyere laksepriser. Lerøy Seafood (kjøp, kursmål 75) er velposisjonert for et strammere laksemarked da selskapet vil øke slaktevolumene med ca 13% som følge av sine investeringer i økt produksjonskapasitet.

Renewables/Cleantech: Aker Carbon Capture og HydrogenPro

Det er ingen tvil om at hydrogen vil spille en nøkkelrolle i dekarboniseringen av samfunnet i tiden fremover, og 2020 var året der hydrogenaksjer gikk fra «kjekt å ha» til nødvendig i brede aksjeporteføljer. Vi mener HydrogenPro (kjøp, kursmål 70) gir best eksponering mot sektoren, med sine store anlegg som leveres i konsortium med ledende industrielle partnere. Aker Carbon Capture (kjøp kursmål 15) er også en spennende kandidat. Norcem-prosjektet vil komme i gang i januar, Twence forventes bli formelt sanksjonert, og flere prosjekter ventes komme snart.

Teknologi: Mercell

Vi liker Mercell’s (kjøp, kursmål 14) evne til å levere på sin konsolideringsstrategi og å få utnyttet synergier. I tråd med selskapets mål om å bli en pan-europeisk leder venter vi at flere oppkjøp blir annonsert de kommende år. Gitt selskapets track-record mener vi prisingsrabatten i forhold til liknende selskaper er ubegrunnet.

Se full rapport på vår kundeweb

Har du ikke tilgang til våre analyser, selskapspresentasjoner og events? Se her hvordan du får tilgang.

 

 


 

Attraktivt nykundetilbud - Pareto Securities

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev