Gå til innholdet

Nordiske Microchips: NOD

Visste du at Norden er hjem til et av verdens ledende selskap innen microchips for trådløs kommunikasjon?

Selskapet vi nevner er selvsagt Nordic Semiconductor, med hovedkontor i Trondheim og listing på Oslo Børs. Pareto har fulgt selskapet lenge, og i anledning at analysedekning flyttes over til en ny analytiker publiserer vi i dag en 27 siders oppdatering på NOD. Oppdateringen konkluderer med en kjøpsanbefaling og kursmål 73, men som alltid er selskapsgjennomgangen i analysen mer verdifull for investorer enn kun konklusjonene. Analysen kan leses i sin helhet på vår kundeweb. Her er noen av hovedpunktene:

Nordic Semiconductor verdikjede

Nordic Semiconductor's verdikjede består i hovedsak av utvikling, mens selve produksjon/innebygging og distribusjon overlates til tredjeparter. I praksis innebærer dette f.eks. at NOD leverer moduler for trådløs (bluetooth) tilkobling som bygges inn i hardware fra andre produsenter, eksempelvis trådløs tastatur eller mus.  

NOD inntektsfordeling pr hovedsegment
 

I dag kommer mer enn halvparten av NOD's inntekter innen området BLE (Bluetooth Low Energy) fra konsumelektronikk, fordelt på en stor mengde kunder. Topp 10 kunder står for øyeblikket for ca 30% av omsetningen, noe som er halvvert i forhold til for 7 år siden, og sikrer større stabilitet i inntektene.

NOD ordrebok ved utgangen av Q1 2020

Selskapet går ut av Q1 med rekordhøy ordrebacklog.

NOD - Markeder som ventes vokse betydelig fremover

NOD operere i flere markedssegmenter som ventes oppleve sterk vekst i årene fremover. Grafen over viser anslag for millioner bluetooth-enheter solgt på årlig basis i ulike segmenter. (Kilde Nordic Semiconductor, Bloomberg SIG, Pareto Securities Equity Research).

Paretos syn

Vi estimerer betydelig vekst i omsetning fremover, og om disse estimatene inntreffer ventes selskapet ha et årlig salg på 855 mill USD i 2025. Dette er forøvrig noe under selskapets egen målsetting på 1 mrd. Basert på våre omsetnings- og marginforventninger har vi benyttet flere ulike verdsettelsesmetoder som i sum gir et 12 måneders kursmål på NOK 73 (handles nå 59,90). Vi legger til at analysen også omtaler et optimistisk scenario, mer i tråd med selskapets egne målsettinger. Legger man de variablene til grunn fortjener selskapet en verdsettelse mer enn NOK 100. 

Full analyse på vår kundeweb: 
Nordic Semiconductor - Long term outlook remains favourable 

Som aktiv kunde hos Pareto Securities får du full tilgang til vårt analyseprodukt. Vi har ikke noen analytiker som følger gullmarkedet, men vi følger mange andre sektorer. Se mer om hva vårt analyseprodukt inneholder, og hvordan du får tilgang her


Attraktivt nykundetilbud

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Photo by Laura Ockel on Unsplash

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.