Gå til innholdet

Månedsporteføljen for juli: Drar fra Oslo Børs - skifter ut tre aksjer

Modellporteføljen vår for norske aksjer steg 3,7 prosent i juni, mot Hovedindeksens 1,3 prosent oppgang. For juli skifter vi ut Aker Carbon Capture, Pexip og Norske Skog med Aker, Meltwater og Cloudberry.

Globale aksjemarkedene endte for det meste med oppgang i juni. Kommentarer fra Fed om at inflasjonen vil være forbigående fikk god gjenklang hos investorene og sendte amerikanske tiåringsrenten ned 7 prosent måned over måned.

Modellporteføljen vår leverte en sterk juni måned, med en oppgang på 3,7 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,3 prosent på samme tid. 

Seks av porteføljens ti aksjer slo Hovedindeksen i juni. Aker Carbon Capture og DNO bidro mest til oppgangen. Aker-konsernets karbonfangstselskap steg 18,5 prosent, mens DNO surfet opp 13,7 prosent på en sterk oljepris. Elkem steg 4,6 prosent på positivt benchmarksentiment, mens Pexip overgikk resten av nordiske SaaS-selskaper med en oppgang på 3,5 prosent i en ellers rød SaaS-måned. 

Kursfall i BW LPG (ned 3,0 prosent), AF Gruppen (ned 2,7 prosent) og Austevoll Seafood (ned 1,9 prosent) svekket utviklingen i juni.

For juliporteføljen stokker vi om på tre av aksjene i porteføljen. Aker Carbon CaptureNorske Skog og Pexip går ut, mens Aker kommer tilbake i porteføljen etter en måneds opphold, og vi tar inn Cloudberry og Meltwater.

AF GruppenAustevollBonheurBW LPGDNOElkem og Hunter beholdes.

Månedsporteføljen har ledet an over Oslo Børs i hele 2021 så langt. Hittil i år er porteføljen opp 19,7 prosent mens Hovedindeksen har steget 15,1 prosent på samme tid.

Våre svenske analytikere utvikler månedlig en tilsvarende portefølje for svenske aksjer. I juli steg Sverige-porteføljen med 0,1 prosent, og er hittil i år opp 18,2 prosent. Les mer om porteføljen her

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.