Gå til innholdet

Landkreditt Utbytte - Forvalterintervju

Landkreditt Utbytte er i norgestoppen på avkastning blant sammenlignbare fond, samtidig som svingningene har vært mindre. Hvordan? Vi møtte forvalteren.

Landkreditt Utbytte er et aktivt forvaltet norsk aksjefond med uttalt målsetting om å gi høyest mulig risikojustert avkastning til andelseierne. Midlene i fondet investeres hovedsakelig i utbyttebetalende aksjer og egenkapitalbevis notert på Oslo Børs. Siden oppstart i 2013 har fondet i følge forvalteren levert en gjennomsnittlig avkastning på 14,05% mot fondsindeksens 10,36%. Samtidig har fondets svingninger (målt statistisk som standardavvik) vært vesentlig lavere enn konkurrentene. Landkreditt Utbytte scorer derfor helt i toppen av sin klasse på det anerkjente målet "Sharp Ratio", og dette bidro til at fondet vant Morningstar Award for beste norske aksjefond i mars 2019. 

Klev viser avkastning (vertikalt) og svingninger (horisontalt)
Blå prikk viser at fondet skiller seg ut på lav risiko (svingninger) og samtidig høy avkastning.

Høy avkastning og lav risiko

Mange har fått med seg at finansteori i sin enkleste form predikerer en nær lineær sammenheng mellom avkastning og risiko, og fondets resultater skulle således ikke være mulig. I praksis er imildlertid rentes-rente effekten ved å få jevn og god kontantavkastning svært sterk over tid, og det samme er effekten av ikke å bli satt altfor langt tilbake ved nedturer i markedet. I fondets avkastningshistorikk materialiserer dette seg ved en "deltakelsesgrad" på litt under 1 i forhold til oppadgående bevegelser i markedet, men mye lavere enn 1 ved nedadgående bevegelser i markedet. Winning by not losing.

Fondet fikk i februar selskap av søsterfondet Landkreditt Norden Utbytte som følger samme strategi, men med Norden som investeringsområde. Lanseringen må sies å være en suksess, da kursen er opp nær 18% siden fondet åpnet i februar.

Både Landkreditt Utbytte og Landkreditt Norden Utbytte kan kjøpes i fondssenteret på vår kundeweb. Du vil der finne mer enn 340 fond i en rekke kategorier. Kunder kan også samle sine aksjer og fond hos oss både på Aksjesparekonto (ASK) og tradisjonell handelskonto. Ønsker man å belåne sine investeringer er dette mulig til gode betingelser, og vi kan også motta ferdig belånte porteføljer. Kontakt vår kundeservice om du er interessert i dette, og benytt gjerne åpningstilbudet nedenfor.


Spesialtilbud til nye kunder 

Opprett en aktiv konto, og handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får nye kunder kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til vår analyse i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.