Gå til innholdet

Handel i Danmark og Finland

Du kan nå handle aksjer i hele Norden via Pareto's webløsning.

Før sommeren la vi til kursinformasjon og handelsmulighet i svenske aksjer på våre nettsider, og nå åpner vi for Danmark og Finland. Dermed kan du handle aksjer i hele Norden på samme enkle måte.

Norden er "mini-verden"

De nordiske landene er åpne, stabile og velutviklede økonomier som samlet sett har et meget godt utvalg av interessante børsnoterte selskaper. Næringsstrukturen er svært forskjellig de de fire landene, men samlet sett ligner utvalget på et "mini-verden". Mange av bedriftene har også hovedvekten av sin inntjening fra global virksomhet, i likhet med hva vi kan se på de større børsene i Europa, USA og Asia.

Størrelsesmessig utgjør samlet markedsverdi av alle selskaper notert på Oslo Børs for tiden 0,29% av verdens børsverdier, mens Norden i sum kommer opp i 2,11%. Norden er vårt hjemmemarked, og ved å benytte muligheten til å investere på tvers av disse (lave) grensene vil du kunne få en bedre sammensatt portefølje. Dette gjelder særlig dersom du ønsker å finne flere og større selskaper innen industri, teknologi, helse, konsum, telekom eller finans. Her har våre nordiske naboer et mye større utvalg.

Topp 10 Danmark Børsverdi mrd DKK Sektor
Novo Nordisk B 641 Helse
Nordea (DKK) 243 Bank
Danske Bank 179 Bank
Vestas Wind Systems 106 Fornybar Energi
Coloplast B 103 Helse
Pandora 101 Konsum
Maersk A 94 Industri
Maersk B 92 Industri
Novozymes B 82 Helse
Carlsberg B 77 Konsum

 

Topp 10 Finland Børsverdi mrd EUR Sektor
Nordea (EUR) 32,8 Bank
Nokia 29 Teknologi
Sampo 21,7 Forsikring
Kone Corp. 21 Industri
Telia 17,7 Telecom
Fortum 12,9 Kraft
Neste Corp. 9,6 Oil & Gas
Wärtsillä Corp. 7,6 Industri
Elisa 5,4 Telecom
Stora Enso 5 Råvarer

 

Analyser og børsinformasjon

Pareto har aktiv analysedekning på de fleste av de store selskapene i Norge og Sverige, og enkelte av de Finske og Danske. Aksjekurser, charts, børsmeldinger og finanskalender får du opp på alle aksjene. Noe informasjon ligger på våre åpne nettsider, mens vesentlig mer blir tilgjengelig etter innlogging. Dette gjelder særlig analyser, sektorrapporter, estimater, og periodiske rapporter.

Kjøper du en aksje i et annet marked enn Norge vil den dukke opp i din portefølje på nett på samme måte som aksjer notert på Oslo Børs. Vi håndterer valutavekslingen på dine vegne, og både bevegelser i aksjekursen og valutaen vil ha betydning for din avkastning. Det er også mulig å ha egen valutakonto, og håndtere vekslingen manuelt. Dette er mest aktuelt dersom du handler stort og ofte i utenlandske aksjer.

Øvrige markeder lett tilgjengelig

Markedene i Norge, Sverige, Danmark og Finland er nå tilgjengelig på våre nettsider. Vi minner om at informasjon og handel i langt flere markeder er lett tilgjengelig ved bruk av Web Trader, Pareto Trader for mobil/iPad eller vårt topprodukt Infront Active Trader. Se mer informasjon og priser på dette her.

En av de store fordelene ved den teknologiske utviklingen de senere tiår er at det har blitt mye lettere for investorer å sammenligne informasjon om selskaper på tvers av landegrensene, og det har blitt mye billigere og lettere å handle enkeltaksjer på tvers av grensene. Et bredere utvalg aksjer gir deg mulighet til å finne flere spennende selskaper, og kanskje i bransjer som ikke er representert på Oslo Børs. Vi ser at fler og fler investorer benytter seg av dette for å oppnå høyere avkastning, men også større risikospredning. Klikk her for en god oversikt over markedsverdiene på alle verdens børser.

Mulighetene er store. Hvorfor ikke bruke de? Pris for handel er lav, som i Norge. Se fullstendig prisliste her.

Toppbildene er fra Pixabay.

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

 

 

3 siste fra Pareto:

VWS

NOVO B

NOKIA

SAMAS

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.