Gå til innholdet

Fire nye aksjer etter sterk måned

Paretoporteføljen var opp nye 5,5% i november, mot Oslo Børs +2,89%. Hittil i år er dermed porteføljen opp hele 32,7%. For desember tar vi ut tre og inn 4 nye aksjer. En av de nye er Statoil (bildet).

Syv av aksjene i vår modellportefølje gjorde det sterkere enn referanseindeksen OSEBX i november, mens to var svakere. Best var Golden Ocean (+22,6%), Lerøy Seafood (+8%), Aker BP (+5,6% inkl. utbytte), og DNO (+4,5%). 

Golden Ocean steg betydelig i november på grunn av et sterkt spot-marked og bedret markedssentiment omkring tørrbulk. Lerøy og Marine Harvest ble hjulpet opp av sterke laksepriser både i spot og forward-markedet. Aker BP og DNO steg betydelig den siste dagen i måneden som følge av OPEC's produksjonskutt. Også NOD var sterkere enn markedet i november og steg 3,9%, godt hjulpet av positivt sentiment i det globale markedet for microchips til elektronisk utstyr.

For desember gjør vi flere endringer. Vi tar ut GOGL, NOD og XXL og erstatter disse med Avance Gas HoldingEuropris, Norwegian Air Shuttle og Statoil. AKERBP, AKSO, DNO, HLNG og MHG beholdes i porteføljen.

Se siste porteføljerapport for mer detaljer om aksjene og porteføljen. Det samlede innhold i Paretoporteføljen finner du på denne nettsiden. Der kan du også lese siste og tidligere månedsrapporter, samt melde deg opp for å motta porteføljeendringer på e-post.

 

Toppbilde: Statoils Nord A plattform. Kilde: Statoil, fotograf Thomas Sola.

3 siste fra Pareto:

STL

avance

epr

nas

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.