Gå til innholdet

Aksjesparekonto hos Pareto Securities

Fleksibel og skattegunstig konto for investeringer

 • Handel med gunstig kurtasje i hele EØS-området
 • Stort fondsutvalg i vårt fondssenter
 • Mulig med valutakonto og belåning tilknyttet aksjesparekonto
 • Personlig service og tilgang til vår ekspertise

Bli kunde
Registrer deg på 3 minutter med BankID

Aksjesparekonto hos Pareto Securities

Aksjesparekonto er en fleksibel og skattegunstig konto for langsiktig sparing og investering i aksjer og aksjefond registrert innen EØS.

Med en aksjesparekonto hos Pareto Securities får du fleksibilitet til å handle verdipapirene du har tro på, tilgang til bred fundamental analysedekning og gode handelsløsninger skreddersydd dine behov. 

Belåning på aksjesparekonto

Hos oss kan du benytte din eksisterende kredittramme som sikkerhet for nye investeringer via din aksjesparekonto. Vi lar deg utnytte all din sikkerhet ved å slå sammen belåningsverdien på din ordinære aksjekonto og aksjesparekonto. Slik opprettholder du fleksibiliteten til å handle aksjene, fondene og ETF’ene du ønsker. 

Valutakonto for handel i EØS

Når du handler i en annen valuta enn NOK kan du benytte en valutakonto for bedre valutasikring. Se priser for valutaveksling.  

Flytt din aksjesparekonto til Pareto Securities 

Dersom du har en aksjesparekonto et annet meglerhus, fondsforvalter eller banke kan du enkelt overføre den til oss. Du kan også flytte aksjer og fondsandeler inn på en konto (NB: medfører skatterealisasjon). Vi hjelper deg uansett i alle stegene på veien. 

Fyll ut feltene her, og vi tar kontakt for en uforpliktende samtale. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.

Dette må du vite om aksjesparekonto

 • Det koster ingenting å ha en aksjesparekonto hos Pareto Securities.
 • Det er kun mulig å ha aksjer, ETF'er og aksjefond registrert i EØS-området på kontoen. Fond må ha en aksjeandel på minst 80 %.
 • Gevinst fra kjøp og salg blir ikke beskattet underveis, men når du tar gevinsten ut fra kontoen. Fradrag for tap blir motregnet gevinst innenfor kontoen.
 • Du oppnår skattemessig skjermingsfradrag på ditt innskutte beløp, og fastsettes til det laveste innskuddet på kontoen i løpet av inntektsåret, tillagt ubenyttet skjerming fra tidligere år. Det betyr at få og store innskudd er skattemessig gunstigere enn mange små.
 • Du kan plassere kontanter på kontoen, men du får ikke rente på disse. Du kan ta ut kontanter fra kontoen uten at det utløser skatt.
 • Utbytte for aksjer eller fond du har liggende på kontoen vil bli beskattet årlig.

Du kan ha aksjesparekonto hos flere tilbydere, og du kan flytte kontoen, hele eller deler av innehavet fra en tilbyder til en annen. Hvis du overfører aksjer eller fondsandeler fra en ordinær handelskonto til en aksjesparekonto vil det innebære en skattemessig realisasjon og utløse gevinstbeskatning eller tapsfradrag.

Slik åpner du en aksjesparekonto

 1. Bli kunde
 2. Opprett konto når du er innlogget

​Aksjesparekonto er kun tilgjengelig for privatkunder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev