Gå til innholdet

Shorthandel 

Tjen penger når markedet faller med shorthandel.

Hos oss får du tilgang til et av markedets beste utvalg av aksjer tilgjengelig for shorthandel. 

Bli kunde
Registrer deg på 3 minutter med BankID

Offensiv posisjonering, eller sikring av verdier

Shorthandel betyr at du låner aksjer som du selger på børsen. Enten for å spekulere i kursnedgang for en enkelt aksje, eller som ledd i porteføljesikring. Pareto Securities har blant markedets beste utvalg av aksjer tilgjengelig for shorthandel. Shorthandel kan kombineres med aksjekreditt og intradagskreditt, og dermed gi deg en unik fleksibilitet i markedet. Dette er spesielt aktuelt dersom du skal drive trading eller avansert aksjehandel.

Du gjennomfører en shorthandel akkurat som en vanlig salgsordre, forskjellen er at du ikke har aksjen i din portefølje fra før. Du betaler samme kurtasje som ved et normalt kjøp/salg, men du må betale et administrasjonsgebyr samt rente dersom du ikke kjøper tilbake de shortede aksjene samme dag. Administrasjonsgebyret kommer ved opprettelse av aksjelånet, mens renten påløper daglig så lenge du holder lånet. Rentesatsene oppgis som en årlig rente, og varierer med verdipapiret og markedsforholdene. Se oversikt i vår prisliste for belåning, og ta kontakt med megler for konkrete spørsmål om dette på 24 13 39 39.

Slik søker du om shorthandel

Tilgang til shorthandel inngår i samme avtaleverk som generell verdipapirkreditt, og inkluderer dermed mulighet til intradagskreditt, samt langsiktig verdipapirfinansiering. Med disse avtalene på plass har du sikret deg stor fleksibilitet for å ta posisjoner i markedet. 

Kontakt kundeservice ved spørsmål. 

Privatpersoner

Søknadsskjema for aksjekreditt - Fyll ut og signér med BankID.

Selskap

Søknadskjema for aksjekreditt - Fyll ut og signér med BankID. 

Her er liste over aksjer tilgjengelig for shortsalg

Avanserte verktøy for erfarne tradere

Å låne penger til aksjer kan øke din eksponering i markedet, og dermed både din potensielle fortjeneste og ditt potensielle tap. Produktet egner seg for investorer som har god kjennskap til og erfaring med verdipapirmarkedet. Se også vår tematiske artikkel om belåning av investeringer, og denne artikkel om Shortsalg av aksjer.


Spesialtilbud til nye kunder hos Pareto Securities

Opprett en aktiv konto, og handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får nye kunder kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til vår analyse i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Registrer deg via banneren under:

Denne tekst er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Alle investeringsbeslutninger gjøres på eget initiativ og for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev