Gå til innholdet

Shorthandel 

 

Tjen penger når markedet faller med shorthandel. 

Hos Pareto Securities får du tilgang til et av markedets største utvalg av aksjer tilgjengelig for shorthandel. 

 

Bli kunde

Offensiv posisjonering eller sikring av verdier

Ved shorthandel låner du aksjer som du selger på børsen, som du kjøper tilbake ved et senere tidspunkt for å tjene på et eventuelt kursfall på aksjene. Shorthandel kan brukes for å spekulere i kursnedgang for en enkelt aksje, eller som ledd i porteføljesikring.

Pareto Securities har blant markedets beste utvalg av aksjer tilgjengelig for shorthandel. Shorthandel kan kombineres med aksjekreditt og intradagskreditt, og kan gi deg unik fleksibilitet i markedet, og er spesielt aktuelt dersom du skal drive trading eller avansert aksjehandel.

Se hvilke aksjer som kan shortes i ulike markeder 

Slik søker du om shorthandel

Tilgang til shorthandel inngår i samme avtaleverk som generell verdipapirkreditt, og inkluderer dermed mulighet til intradagskreditt, samt langsiktig verdipapirfinansiering. Med disse avtalene på plass har du sikret deg stor fleksibilitet for å ta posisjoner i markedet. 

Kontakt kundeservice ved spørsmål. 

Privatpersoner

Søknadsskjema for aksjekreditt 

Selskap

Søknadsskjema for aksjekreditt 

Kostnader

Du gjennomfører en shorthandel akkurat som en vanlig salgsordre, forskjellen er at du ikke har aksjen i din portefølje fra før. Du betaler samme kurtasje som ved et normalt kjøp/salg, men du må betale et administrasjonsgebyr samt rente dersom du ikke kjøper tilbake de shortede aksjene samme dag. Administrasjonsgebyret kommer ved opprettelse av aksjelånet, mens renten påløper daglig så lenge du holder lånet. Rentesatsene oppgis som en årlig rente, og varierer med verdipapiret og markedsforholdene.

Se oversikt i vår prisliste for belåning, og ta kontakt med megler for konkrete spørsmål på 24 13 39 39.

Avanserte verktøy for erfarne tradere

Å låne penger til aksjeinvesteringer kan øke eksponeringen din i markedet, og dermed både potensiell fortjeneste og potensielle tap. Produktet egner seg for investorer som har god kjennskap til og erfaring med verdipapirmarkedet.


Opplev fordelen av å trade hos en investeringsbank

Som privatkunde hos Pareto Securities kan du ta del av kunnskapen, verktøyene og mulighetene en ledende nordisk investeringsbank gir deg. Handle med avanserte aksjehandelstjenester i 80 prosent av verdens kapitalmarked, få tilgang til fundamentale aksjeanalyser på ca. 300 nordiske aksjer, og personlig service fra erfarne aksjemeglere.

Prøv oss ut i tre måneder med våre beste betingelser, full analysetilgang og populære Infront Web Trader.

 

Denne teksten er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Alle investeringsbeslutninger gjøres på eget initiativ og for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev