Gå til innholdet

Belåning av aksjer og fond

 • Aksjekreditt - Belåning av langsiktige aksjeposter
 • Intradagskreditt - Økt handelsramme for daglig trading
 • Fondsbelåning - Belån plasseringer i aksje- og rentefond
 • Shorthandel - Norske og utenlandske aksjer

Rente 6,856 % for alle kunder

(Nominell rente 6,65 % Effektiv rente 6,856 % 100 000 o/12 mnd. Totalt 106 856.)

Bli kunde

Aksjekreditt

Med tilgang til aksjekreditt kan du ha en fleksibel finansiering av din portefølje, med muligheten til å øke eksponeringen i verdipapirmarkedet når du ønsker det. Aksjekreditten kan benyttes til kjøp av aksjer, fond og børsnoterte fond (ETF-er), i inn- og utland.

 • Full oversikt over tilgjengelig kreditt i realtid
 • Kun rente på benyttet låneramme, ingen løpende kostnader
 • Inntil 85% belåning i enkelte ETF-er og 80% for enkeltselskaper (se liste her)
 • Fondsbelåning av både aksje- og rentefond
 • Kan kombineres med Aksjesparekonto

For å benytte Aksjekreditt med eller uten Aksjesparekonto anbefales det å sette seg inn i avtaleverk, priser, belåningsgrader og liknende. Finn dette, og søk om Aksjekreditt her.

Intradagskreditt

Øk ditt disponible beløp for aksjehandel tilsvarende din egenkapital uten ekstra kostnader. Intradagskreditt er et svært nyttig verktøy for deg som driver med trading av aksjer, og vil kunne reagere raskt på markedsmuligheter.

 • Forutsetter minimum egenkapital NOK 200.000,-
 • Øvre grense for Intradagskreditt er NOK 4 millioner
 • Disponibelt for handel må være positivt
 • Intradagskreditten kan ikke benyttes over natten
 • Gir deg økte frihetsgrader uten ekstra kostnad

Intradagskreditt inngår i samme avtaleverk som generell verdipapirkreditt, og inkluderer også Shortavtale. Mer info og søk om intradagskreditt her

Shorthandel - Tjen penger når markedet faller

Shorthandel betyr at du låner aksjer og selger de i markedet med det formål å kjøpe de tilbake billigere på et senere tidspunkt. Sammen med aksjekreditt og intradagskreditt kan dette gi deg en unik fleksibilitet til å ta posisjoner i markedet. Spesiel aktuelt for deg som driver Trading eller andre former for avansert aksjehandel.

Shorthandel gjennomføres som en vanlig salgsordre, med samme kurtasje. Man betaler intet ekstra om aksjene tilbakekjøpes samme dag, men holdes posisjonen i flere dager påløper et etableringsgebyr og en løpende rente. Tilgang til shorthandel er en del av samme avtaleverk som for Aksjekreditt/Intradagskreditt. Innloggede kunder kan se i ordreleggingsbildet om en aksje er tilgjengelig for shortsalg.

Lån ut dine aksjer

Dette er en mulighet til å tjene ekstra avkastning for deg som sitter på større aksjeposter over noe lengre tid. Pareto Securities har kontinuerlig en del pågang fra kunder som ønsker å låne aksjer for å shorte de i markedet. Vi gir nå egne kunder med langsiktige posisjoner mulighet til å låne ut sine aksjer til slike, og motta en rente på de aksjene som lånes ut. Dette kan gi deg ekstra avkastning på aksjer du uansett har tenkt å eie. Her kan du se mer om hvordan dette fungerer.

Lær mer om hva vi kan tilby deg

Ja, jeg ønsker en uforpliktende prat om hva Pareto Securities kan tilby på dette området. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.

Avanserte verktøy for erfarne tradere

Vi understreker at shorthandel, intradagskreditt og belåning av verdipapirer innebærer at man kan tape mer enn investert beløp, og produktet egner seg kun for investorer og tradere som har god kjennskap til og erfaring med verdipapirmarkedet. Se også denne tematiske artikkel om belåning.

For øvrige artikler og kommentarer, følg oss gjerne på Facebook, Linkedin og Twitter.

Du kan også samle dine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller Aksjesparekonto. Registrering med BankID på 3 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev