Gå til innholdet

Skattemelding og rapportering for investeringer hos Pareto

Innen 7. april skal du ha mottatt skattemeldingen. Denne må du kontrollere og eventuelt endre før du leverer den inn. Her får du informasjonen du trenger angående investeringene du har gjort hos Pareto Securities.

I år får de fleste den nye skattemeldingen, og det er temaet "Finans" som er relevant i forhold til rapportering av investeringene dine. Heldigvis har du litt tid på deg: 

  • 30. april er frist for å endre og levere aksjeoppgaven og skattemeldingen for privatpersoner.
  • 31. mai er frist for å levere skattemeldingen for personlig næringsdrivende.

Her finner du alle oppgaver og rapporter

Årsoppgaven for dine VPS-registrerte verdipapirer finner du i postkassen din hos VPS. Logger du inn på paretosec.no finner du direkte link til verdipapirsentralen under "Min konto". 

Under "Min konto" finner du også skatterapporten for 2020 og tidligere år. Du kan både laste ned rapporten i PDF og i Excel-format, hvis du ønsker det. Behøver du mer detaljer kan du finne frem sluttsedlene dine, og via porteføljerapporten ser du alle transaksjonene dine

Rapportering for din aksjehandelskonto

Dette må du rapportere selv:

  • Kredit/debitrenter
  • Innskudd/gjeld
  • Provisjon for utlån av verdipapirer
  • Renter/kostnader for verdipapirlån
  • Kostnader for realtidsløsninger

Renter, kontantsaldo og utenlandsbeholdninger blir ikke automatisk rapportert inn til Skatteetaten av oss. Derfor må du selv sørge for å føre inne påløpte eller opptjente renter, kontantsaldo på konto (innskudd/gjeld) og eventuelle utenlandsbeholdninger i skattemeldingen din. Det samme gjelder for provisjon for utlån av verdipapirer og kostnader tilknyttet realtidsløsninger.

Det er spesielt viktig å kontrollere at informasjonen om utenlandske beholdninger stemmer. Som regel så kan vi si at hvis handelen er gjort hos oss skal informasjonen stemme, men hvis du har flyttet over beholdning fra andre så bør du kontrollere at det er korrekt.

Rapportering for aksjesparekonto

Vi rapporterer alt for deg, men du må kun kontrollere at alt stemmer.

Her finner du nyttig informasjon om aksjeoppgaven fra Skatteetaten. 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.