Gå til innholdet

Venter høye laksepriser lenge

I ny sektorrapport ser vi for oss en høy laksepris i flere år fremover, og oppjusterer anbefalinger og kursmål på de fleste sjømataksjene.

Vi har publisert en ny sektorrapport I dag med tittelen “Higher for longer”. Hovedendringene i rapporten er at vi øker 2018-2020 prisestimatene våre til 61/62/63 kroner, mot tidligere 59/61/62. Hovedgrunnen til dette er noe lavere volumer fra Norge grunnet biologiske utfordringer, dette er derimot delvis motvirket av høyere volumer for Chile. Vi mener også at etterspørselen har vist seg enda sterkere enn ventet på de høye prisene.

Tilbudsvekst laks 2018-2022

Reguleringer begrenser veksten

Vi har i denne rapporten sett enda 2 år frem til 2022e, og mener at også i disse årene vil tilbudsveksten være på rundt 5-6%. Dette grunnet at reguleringer begrenser veksten fra Norge og Chile, mens volumer fra nye områder eller ny teknologi ikke ventes være tilstrekkelig høye i dette tidsrommet. Etter en tur til Chile forrige uke føler vi oss trygge på at myndighetene der ønsker å begrense veksten. På bakgrunn av den begrensete tilbudssiden, tror vi på høye priser også i denne perioden og estimerer en laksepris på NOK 64/kg i 2021/2022.

Fiskepriser - Forwardpriser og estimater frem til 2022

Fortjener høyere multipler

Vi mener de fortsatt sterke utsiktene for sektoren skal føre til at den skal handel på høyere multipler enn historisk, noe vi ikke mener den gjør i dag. Vi øker derfor verdsettelses multiplene våre, og løfter kursmålene med i gjennomsnittet 20%. Vi fremhever MHG (Kjøp, 235) og LSG (Kjøp, 90) som våre favoritter i sektoren. 5 aksjer oppjusteres fra anbefaling selg/hold til kjøp eller hold.

Laks i forhold til OSEBX, andre proteinprodusenter og Fast Moving Consumer Goods
Laks i forhold til OSEBX, andre proteinprodusenter og Fast Moving Consumer Goods

Rikholdig sektorrapport

Du kan lese den fulle analysen med alle estimater, kursmål, sensitivitetstabeller og og øvrige beregninger på vår nye beta kundeweb ved å følge denne linken. Sektorrapporten inneholder også detaljert gjennomgang og nye estimater på alle selskaper vi dekker i sektoren. Har du ikke tilgang til analyser fra Pareto? Les mer om vårt analyseprodukt, og hvordan du får tilgang her

Kilde for toppbildet: Bakkafrost. Takk for lånet.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Relaterte artikler:

mhg

lsg

bakka

gsf

Meld deg på vårt nyhetsbrev