Gå til innholdet

Sjømat – Inntjeningsveksten vil fortsette

Vi øker våre lakseprisestimater for 2018, og hever kursmålene for en rekke av selskapene. Ny sektorrapport ute nå (96 sider).

Sjømatindeksen på Oslo Børs handles nær toppnivåer, og er nå opp 19% hittil i 2018.

Vi ser fortsatt betydelig oppside i flere av selskapene, og finner generelt verdsettelsen av sektoren attraktiv. Pareto publiserer i dag en ny sektorrapport på sjømat, og hovedpunktene er disse:

Tilbudsvekst 2018 noe ned, 2019 noe opp

Vi reduserer vårt estimat for global tilbudsvekst 2018 til 4% fra tidligere 6%. Dette i hovedsak på grunn av en kald vinter i Norge, og høyere enn ventet 2017-volumer fra Chile. For 2019 øker vi estimatet for tilbudsvekst til 5% fra 4% grunnet en ventet sterk utvikling for 2017-generasjonen av fisk i Norge. For øvrig holdes våre langsiktige tilbudssideestimater likt som tidligere, og vi understreker at signifikant tilbudssidevekst fra nye teknologier fremdeles ligger lenger frem i tid.

Samtidig ser vi at etterspørselen fortsetter å holde seg sterk på bred basis. Fremover ventes sterkest vekst i USA og Asia (Kina), men vi ser også et betydelig potensial i Sør-Amerika. Med disse forutsetninger ser vi lite potensial for betydelig volumvekst i Europa, noe som igjen vil være understøttende for fortsatt høye priser.

Vi øker vårt 2018 lakseprisestimat til NOK 58 (EUR 6,1) fra tidligere NOK 56 (EUR 5,8). For 2019-2020 gjør vi kun begrensede endringer i våre estimater. Kostnadsestimatene holdes stabile.

Høyere kursmål på lakseaksjene

Begrensede endinger på produksjonsestimatene kombinert med et høyere anslag for lakseprisen får en positiv effekt på våre kursmål på lakseaksjene. I sum løftes våre inntjeningsestimater for 2018 med 6% for sektoren, men estimatendringene for inneværende år varierer mellom lakseselskapene fra +3% for SALMON (mindre effekt på chilenske priser), til +10% for NRS som ytterpunkter.

Selv med «all time high» på sjømatindeksen på Oslo Børs prises sektoren faktisk ikke høyere enn sitt historiske snitt på EV/EBITDA. Også sammenlignet med P/E- prisingen av øvrige proteinprodusenter og Oslo Børs generelt virker prisingen attraktiv.

Se den fulle sektorrapporten (96 sider) for detaljerte estimater og kursmål:

Våre analytikere produserer en rekke selskaps- og sektor-oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kilde for toppbildet: Salmar - og deres nye havmærd (Ocean farm)

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Analyser kan leses på nett, eller mottas på e-post umiddelbart ved publisering. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Relaterte artikler:

bakka

mhg

salm

lsg

Meld deg på vårt nyhetsbrev