Gå til innholdet

Ser oppside i Schibsted

Schibsted legger frem tall for andre kvartal tirsdag 18 juli. Vi har et positivt syn på aksjen i forkant av tallene, og en kjøpsanbefaling.

For andre kvartal 2017 forventer vi et driftsresultat før avskrivninger på NOK 674m for Schibsted, noe som er 2% høyere enn det konsensus estimerer. I etterkant av førstekvartalsrapporten har det vært mye fokus på selskapets høye investeringer i vekstmarkeder, og spesielt da relatert til markedsplass-applikasjonen Shpock. Vi tror at andre kvartal vil vise at selskapet går tilbake til trenden med fallende investeringer, noe vi mener vil tolkes positivt i markedet.

Fra historisk å ha pleid å handle i linje med sammenlignbare selskaper i modne markeder, handler Schibsted-aksjen nå til en rabatt til disse selskapene på neste års inntjening. I lys av et vesentlig vekstpotensiale på sikt som følge av en geografisk diversifisert portefølje, med økt fotavtrykk mot det spennende brasilianske markedet etter transaksjonen med Telenor i mai, mener vi dette er uberettiget. Videre har konsensus sine forventninger til inntjeningsvekst kommet mye ned de siste 1-2 årene, og vi opprettholder derfor et positivt syn med en kjøpsanbefaling og kursmål NOK 270 for SCHA.  

Denne tekst er en forkortet oppsummering av vår fulle analyse. For å lese den fulle analysen, klikk her.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Relaterte artikler:

scha

schb

Meld deg på vårt nyhetsbrev