Gå til innholdet

Oppjusterer Bank Norwegian

Høyere vekst enn ventet og påfyll av kapital fører til oppjustering av estimater og heving av kursmål på Bank Norwegian. Gjentar kjøpsanbefaling.

Bank Norwegian meldte i går etter børsslutt at de hadde gjennomført en rettet emisjon på 300 millioner, som vil bli fulgt av en reparasjonsemisjon på 40 millioner for øvrige aksjonærer. Pengene ble hentet inn for å finansiere videre vekst, og i forbindelse med emisjonen ble det presentert nye tall for veksten i første kvartal.

Sterk vekst

Bank Norwegian oppgir å ha økt utlånsmengden med NOK 2,4 milliarder i første kvartal 2016. Dette er hele tre ganger høyere enn vi tidligere hadde estimert. Veksten var fortsatt høy i Norge med NOK 1 milliard i utlånsøkning kvartal over kvartal, men det var særlig Finland som overrasket med hele NOK 800 millioner i vekst Q/Q. Sverige vokste med SEK 500 millioner og Danmark så en økning på 200 millioner. Basert på disse veksttallene må vi oppjustere våre profitt-estimater med 8-27% for perioden 2016-2018.

Bedret kapitaldekning – listing på Oslo Børs

Som følge av nyemisjonen og den kommende reparasjonsemisjon estimerer vi at kapitaldekningsgraden i Bank Norwegian går fra 12,1% til 14,4%. Samtidig ble det meldt at banken sikter mot børsnotering på Oslo Børs i løpet av andre kvartal 2016. Det er verdt å merke seg at banken allerede har en betydelig markedsverdi, i området mellom verdien på Sparebank 1 SR-Bank og Storebrand. Det er derfor naturlig å anta at aksjen vil få betydelig oppmerksomhet fra investorer når den børsnoteres.

Oppjusterer estimater og kursmål – gjentar kjøp

Basert på informasjonen gitt fra Bank Norwegian i forbindelse med emisjonen oppjusterer vi våre vekst- og inntjeningsestimater for perioden 2016-2018. En listing på Oslo Børs antas også å bidra positivt til verdsettelsen av aksjen. Det mest sammenlignbare selskapet som allerede er listet på de nordiske børsene er Nordax (NDX, Kjøp, Kursmål SEK 55) som handler på en 2017-p/e på 11,7 sammenlignet med BANK på 9,3 (2017 p/e basert på gårsdagens stengningskurs).

Vi gjentar vår kjøpsanbefaling, men løfter kursmålet til NOK 80 (tidligere NOK 55) for Bank Norwegian.

Klikk her for full analyse og estimater.

 

Toppbildet er fra Pixabay.

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Relaterte artikler:

Ny analyse av 13 sparebanker

22.03.2016 av Karl O. Strøm, basert på analyse av Vegard Toverud og Sindre Sunde

En krone for 70 øre

12.03.2016 av Karl O. Strøm, basert på analyse av Vegard Toverud og Sindre Sunde

3 siste fra Pareto:

BANK

NAS

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.