Gå til innholdet

Oppgraderer Fingerprint

Vi tror Fingerprint Cards AB vil få et sterkt andre halvår og oppgraderer aksjen til "kjøp".

14. juni publiserte vi en sektorrapport på biometrisektoren i Norden som dekket det svensknoterte selskapet Fingerprint Cards AB, og de to norske NEXT Biometrics og IDEX. Analysen gav en innføring i sektoren og de tre selskapenes relative posisjon. Svenske Fingerprint er den ubestridte markedslederen i segmentet, og har vist imponerende inntjening de siste kvartalene. Våre analytikeres syn var at dette var reflektert i dagens prising, at det ville bli vanskeligere for FING å vokse fremover, og at konkurransen innenfor biometrisensorer ville øke betydelig.

For de to vesentlig mindre selskapene NEXT og IDEX anså vi risikoen som høyere gitt selskapenes størrelse og i at deres produkter i hadde den avgjørende kommersialiseringsfasen foran seg. Likevel ble opsjonsverdien man kunne beregne gitt sannsynligheten for vellykket kommersialisering vurdert som såpass stor at selskapene begge fikk kjøpsanbefaling. Se oppsummering av analysen her (video fra juni 2016).

Status høsten 2016

I månedene som har gått siden den første analysen har aksjene i hovedsak hatt en utvikling som forutsett av våre analytikere:

Aksje Anbefaling Kursmål Kurs 13.06 Kurs nå 17.10 Endring
FING  Hold SEK 97 SEK 89,05 SEK 92,45 +3,8%
NEXT Kjøp 200 127 175 +38%
IDEX Kjøp 13 8,06 7,73 -4,1%

 

Fingerprint Cards AB har beveget seg sidelengs i hovedsak mellom 90 og 105 kroner, med absolutt bunn nær 75 og topp 115. Aksjen er en veldig populær tradingaksje i Sverige, og har flere dager vært mest omsatte verdipapir på Stockholmsbørsen. 

NEXT Biometrics Group har hatt en positiv kursutvikling og i hovedsak vist en stigende trend siden kursnivåer rundt 115 ved midtsommer. Selskapets CEO besøkte Pareto tidligere i høst, og du kan se videointervjuet der han gir en innføring i selskapet her.  NEXT har kapitalmarkedsdag i morgen tirsdag 18.10, og vil da gi en oppdatering av markedssituasjonen. De har tidligere meldt om initiale leveranser av de første smartkort-ordre i 3Q’16, og at de vil øke produksjonen av fleksible sensorer betydelig i H1 2017. Q3-tallene ventes lagt frem 22. november.

IDEX har i likhet med Fingerprint Cards i hovedsak beveget seg sidelengs siden i sommer, med kurssvingninger mellom 7,40 og 8,40. Selskapet har meldt om flere «design wins» og produksjonsordre, men uten at dette har hjulpet aksjen til å bryte ut av tradingrangen.  Vi vurderer nyhetsstrømmen som positiv, og har det samme syn på aksjen som i sommer.

FING oppgraderes til Kjøp – kursmål SEK 105

I dag oppgraderer vi vår anbefaling på FING fra «hold» til «kjøp» og øker kursmålet fra SEK 97 til SEK 105 foran selskapets kommende Q3-rapport. Fortsatt ser vi for oss en intensivering av konkurransen innenfor hovedsegmentet som er sensorer for smarttelefoner. Flere selskaper har betydelige vekstambisjoner på dette området. Verdt å merke seg er eksempelvis det kinesiske selskapet Goodix, som hadde sin børsdebut i Kina i natt, og steg (det maksimalt tillatte) 44% på første handelsdag.

Vi finner allikevel FING attraktivt priset på en EV/EBIT’16 på 8,4 med en imponerende historikk for både inntjening og vekst. Vi tror også det kan være oppside i Fingerprints fullårs guiding for 2016 blant annet som følge av Samsungs utfordringer med sin flaggskip-telefon Galaxy Note 7 (som ikke benytter sensorer fra FING). En svekket SEK vs. USD ventes også ha en positiv effekt. Sist, men ikke minst: TSMC, verdens største produsent av mikro-chips, kommenterte nylig på sin 3Q-presentasjon at etterspørselen etter smarttelefoner er sterk, og overgikk høy-enden av selskapets forventninger.

I sum fører dette til at vi løfter våre EBIT-estimater for 2016-2018 med 3 til 5%, og endrer anbefalingen på aksjen fra hold til kjøp. Siden Q2-presentasjonen har Fingerprint Cards meldt om 44 nye «design-wins», inkludert den mye omtalte nye telefonen Google Pixel. Vi mener dette styrker selskapets dominerende posisjon i markedet og vil understøtte god inntjening de neste 12 til 18 måneder.

Konsensusestimater viser en ventet EBIT for 2018 på SEK 3,3 milliarder, noe som er betydelig under selskapets implisitte ambisjoner om SEK 4,2 milliarder. Fingerprint Cards vil presentere 3Q-resultater 27. oktober 07:00 CET og videre avholde kapitalmarkedsdag 8. desember.

Se full kommentar og estimater her:

Fingerprint Cards AB - Up to buy on strong H2 2016e

Kunder med aktiv konto hos Pareto Securities har full tilgang til alle våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkosttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Kilde for toppbildet: Fingerprint Cards AB. Takk for lånet.

Relaterte artikler:

NEXT Biometrics med Tore Etholm-Idsøe

2016-09-07 av Karl Oscar Strøm intervjuer Tore Etholm-Idsøe, CEO NEXT

Kjøp to av tre i Biometri

2016-06-14 av Karl Oscar Strøm intervjuer Fredrik Steinslien

3 siste fra Pareto:

FING B

NEXT

IDEX

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.