Gå til innholdet

Olje og Offshore konferansen 2017

13 - 14 september samles olje og offshorenæringen på Paretos 24de Oil & Offshore konferanse i Holmenkollen. Her er noen av årets hovedtemaer:

Paretos Oil & Offshore Conference er den største investorkonferansen i denne sektoren i Europa, der mer enn 100 selskapspresentasjoner sees av fler enn 1500 investorer og industriledere. Flere av verdens ledende olje & offshore selskaper deltar, inkludert alle de ledende europeiske aktørene. 

I forkant av arrangementet i Holmenkollen har Paretos analytikere publisert flere analyser omhandlende oljepris, oljesektor og ulike segmenter innen Oil Service. Du finner alle disse, samt analysene på de enkelte selskap på våre nettsider. Her er noen høydepunkter:

Paretos årlige E&P Survey

Våre analytikere foretar årlig en undersøkelse der de snakker med et stort antall aktører innenfor oljeleting og -produksjon (E&P). Basert på dette publiserer vi en rapport som oppsummerer situasjonen i sektoren, og gir et godt bilde på hvordan de ulike aktørene posisjonerer seg. 

I år er hovedoverskriften "Increased spending flexibility", som understreker det poeng at etter flere år med kutt ser oljeselskapene igjen ut til å kunne øke sine investeringer. Vi anslår E&P-investeringene til å øke med 7% i 2017, etter en nedgang på ca 51% siden toppen for noen år siden. Økningen i investeringslysten er drevet av at oljeselskap nå igjen ligger an til å ha positiv kontantstrøm etter utbytter og allerede kommiterte investeringer. 

De økte investeringene er imidlertid drevet av økt aktivitet på land, der vi særlig ser US-onshore komme kraftig tilbake grunnet fallende kostnader, økende effektivitet og kort ledetid til å få frem olje. Offshore ventes investeringene å falle også i år, mens vi for 2018 ser som sannsynlig en år-over-år økning på 5 til 10 prosent.

For mer om dette, samt hvordan selskapene i sektoren posisjonerer seg, se vår 192 siders E&P Survey 2017 her.

Rigg har nådd vippepunktet - kjøp

For rigger mener vi nå at utnyttelsesgraden har bunnet ut, og venter at den gradvis stiger i perioden 2018 til 2020. Mens økning i dagratene trolig ennå er et stykke unna for de fleste segmenter venter vi at verdsettelsen i aksjemarkedet kommer til å øke etterhvert som sentimentet i sektoren bedres. For første gang på mange år finner vi risk/reward attraktiv i mange aksjer, og oppgraderer sektoren til "kjøp".

Vi fremhever Odfjell Drilling som vår førstevalg av de norsknoterte aksjene, mens vi i USA finner Ensco og Rowan mest attraktivt priset. Se mer om dette og få en grundig innføring i riggsektoren i vår 95 siders analyse "Rig - Reaching the inflection point".

Bunnen nådd i Supply

Mens riggsektoren ser ut til å ha bunnet ut på en utnyttelsesgrad på omtrent 70% har mer enn 50% av den globale flåten av supply-fartøyer manglet arbeid. Vi ser imidlertid tegn til utbunning i dette markedet nå, og antall båter i arbeid er opp 4% siden januar. I første omgang ser vi dette som en stabilisering av et marked preget av fragmentert tilbudsside (veldig mange båteiere), og betydelig overkapasitet. 

Vi venter ingen stor bedring på etterspørselssiden i dette markedet i nærmeste fremtid, og en tilpasning av tilbudssiden vil derfor være mest sannsylige katalysator for et oppsving. Vi argumenterer for at denne prosessen allrede er i gang, og at den justerte overkapasiteten kanskje er mindre enn mange tror.

Se mer i vår 45 siders analyse OSV - Supply side adjustments main catalysts.

Aktive kunder av Pareto kan lese alle disse analyser på våre nettsider (etter innlogging), og også motta løpende oppdateringer på e-post. Du styrer dine analyseinnstillinger under "Innstillinger" øverst på våre nettsider.

For korte kommentarer og oppdateringer fra Olje og Offshore konferansen, følg oss på Twitter, Facebook eller Instagram. 

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

 

Relaterte artikler:

Paretopodden ep.11 Oljemarkedet

2017-06-02 av Karl O. Strøm intervjuer Trond Omdal

Ser Statoil i 200

2017-01-31 av Karl O. Strøm basert på analyse av Trond Omdal

Paretopodden ep.9 Rigg

2017-03-31 av Karl O. Strøm intervjuer Bård Rosef

odl

stl

akerbp

Meld deg på vårt nyhetsbrev