Gå til innholdet

Nordic lavere enn ventet

Nordic Semiconductor falt 6% etter fremleggelse av førstekvartalstall i dag. Er dette en kjøpsdipp, eller signaliserer tallene en negativ vending i selskapet? Vi spør tech-analytiker Fredrik Steinslien.

Karl O: Paretos estimater for Q1 lå noe lavere enn konsensus i forkant av tallene, men selskapet kom likevel inn enda lavere enn dette. Hva var den største grunnen til avviket i forhold til hva dere som analyserer selskapet hadde ventet?

Fredrik: Dette var primært drevet av lavere enn ventet inntekter for «wearables»-segmentet. Dette segmentet utgjorde ca. 1/3 av totalt salg i 2015, men var ned 52% for kvartalet i forhold til Q1 2015 ettersom selskapet tapte et viktig design.  

Karl O: Når jeg ser på selskapets egen Q1-oppsummering med et finansielt blikk ser jeg flat topplinje, fallende ordreinngang, fallende bruttomargin, og et nettoresultat som går fra grei pluss til minus. På den positive siden øker fri cash-flow betydelig, men ellers ser jo ikke dette så bra ut. Hva har selskapet å si til sitt forsvar?

Fredrik: Som en følge av Finland-satsningen til selskapet, har kostnadene kommet en del opp i løpet av det siste året. Når da første kvartal sesongmessig har svakere salg på grunn av timingen av Kinesisk Nyttår, samtidig påvirket av lavere «wearables»-salg, vil det følgelig få større utslag på lønnsomheten. Miks-effekter, som følge av relativt lavere salg for Bluetooth Smart er også negativt for marginer. Med tanke på ordreinngang, kan det nevnes at selskapet i disse dager introduserer sin nye nRF52 chip, og forventer sterk vekst for denne i Q2 2016 til å drive ordreinntaket.

Karl O: Vil du ta ned estimatene noe som følge av tallene de la frem, og det du har hørt fra selskapet i dag? Er det noe som endrer Paretos langsiktige positive oppfatning av selskapet?

Fredrik: Vi forventer å justere ned våre estimater for «wearables»-segmentet fremover som en følge av dagens resultater, men samtidig å opprettholde vår kjøpsanbefaling. Vi mener selskapet har en solid posisjon for å ta del i veksten man forventer for «tingenes internett». Mer spesifikt mener vi selskapets «long-tail» strategi, altså at de går bredt ut for å fange opp potensielle kunder av alle typer størrelser og segmenter, gjør de relevante for et mangfold av Bluetooth Smart-løsninger.

Karl O: Så rådet til investorer blir å benytte dagens dipp i aksjekurs til å kjøpe?

Fredrik: Ja.

(Oppdatert 20.04: Kursmål tas ned til 53 fra 56 pga 5-10% nedjustering av EBITDA estimater for 2016-2018 som følge av de svakere Q1-tallene. Full oppdatering her).

For ytterligere kommentarer og de siste analyser på selskapet klikk her

Illustrasjonsbildet på toppen er fra Pixabay.

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

3 siste fra Pareto:

NOD

NOD

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.