Gå til innholdet

Kjøp fisk før høsten

Sensommeren har historisk vært et godt tidspunkt for kjøp av norske fiskeaksjer. Vi tror dette vil gjenta seg i år også.

For å sette det på spissen kan man si at det har vært riktig å kjøpe lakseoppdrettere  på dette tidspunkt i 24 av de siste 24 observasjoner. Med dette menes alle de siste 4 år for samtlige av de 6 oppdrettsselskapene notert på Oslo Børs. I snitt har kursoppgangen for disse aksjene vært 25% fra nå og ut resten av året. Pareto tror også 2016 vil kunne gi et liknende mønster, og anbefaler kjøp av lakseaksjene før høsten. 

Våre fiskeanalytikere estimerer laksepriser på NOK 59/kg neste uke, men forventer at prisene faller under dette nivået i september/oktober. Norske eksportvolumer antas stige 3% år-over-år for den gjenværende perioden av 2016, men samtidig ventes eksportvolumer fra Chile å være ned hele 35%. 

Paretos toppvalg i sektoren er:

Selskap Kursmål
Lerøy Seafood Group 500
Grieg Seafood 74
Marine Harvest 161

 

Andrekvartalstall neste uke

Vær oppmerksom på at de fleste selskapene i oppdrettssektoren presenterer tall for andre kvartal neste uke, og dette fører ofte til større enn vanlige kursbevegelser dersom noe uventet fremkommer. Ved kursoppslag på de enkelte selskap vil du finne våre estimater i forkant og kommentarer i etterkant av tallene.

For mer detaljer, se dagens oppdatering fra Paretos fiskeanalytikere her. 

Toppbildet er lånt fra den fine billedbanken til Bakkafrost. Takk for lånet.

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Relaterte artikler:

Stor oppgradering av fiskesektoren

2016-06-22 av Stor oppgradering av fiskesektoren

Spennende oppkjøp i fiskesektoren

2016-06-03 av Karl O. Strøm intervjuer Carl-Emil K. Johannessen

Populære fiskeaksjer

2016-05-12 av Karl O. Strøm intervjuer Carl-Emil K. Johannessen

3 siste fra Pareto:

lsg

GSF

MHG

BAKKA

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.