Gå til innholdet

Gjensidige til rabatt

Vi ser igjen oppside i Gjensidige Forsiking og oppjusterer vår anbefaling til «kjøp».

For ett år siden tok vi vår anbefaling på Gjensidige Forsikring ned fra Kjøp til Hold med hovedbegrunnelse at aksjen virket fullpriset på gjeldende kursnivåer. Den senere tid har Gjensidigeaksjen falt betydelig tilbake, selv justert for et raust utbytte på 7,10 pr aksje i april. Vi mener nå at Gjensidige har blitt relativt sett billig sammenlignet med lignende forsikringsselskaper. Kursen har utviklet seg 15% under europeiske forsikringsselskaper siste år, og 20% under danske Tryg, som trolig er den beste benchmark.

I april tok vi ned estimatene til kommende utbytter basert på økt usikkerhet om fremtidig solvens (kapitaldekning), og estimatene våre reflekterer nå også mer konkurranse i det norske private motor-forsikringsmarkedet. Selv justert for dette opplever vi at prisingen nå har falt i forhold til sammenlignbare selskaper.

Aksjen gir også en meget hyggelig utbytte-yield.

På disse nivåer er det 15% oppside til vårt kursmål på 145, og vi oppjusterer vår anbefaling på Gjensidigeaksjen til «Kjøp». Se full analyse og estimater i «Gjensidige Forsikring – Unwarranted discount to peers» på vår kundeweb.

Er du interessert i analyser fra Pareto? Les mer om vårt analyseprodukt her.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Relaterte artikler:

Hva kan bli verre?

2018-05-07 av Eirik Haavaldsen - Analysesjef

Sparebanker: Fullpriset foran økende usikkerhet

2018-03-20 av Karl O. Strøm basert på analyse fra Vegard Toverud

gjf

tryg

top

protct

Meld deg på vårt nyhetsbrev