Gå til innholdet

Fjord1 - Solid selskap, attraktivt priset

Vi tar i dag opp dekning av fergeselskapet Fjord1 med en kjøpsanbefaling og kursmål NOK 58 på aksjen.

Vi mener Fjord1 er et solid selskap, med lav risiko, og en aksjekurs i den attraktive enden. Selskapet har sikret seg nye kontrakter som beskytter fremtidig kapitalstrøm, som også vil føre til stabile utbytter fremover. Fergemarkedet består nå av fire selskaper, og med høyt investeringsbehov samt erfaring fra næringen om man skal delta i en anbudskonkurranse ser vi liten risiko for at flere aktører skal komme inn her.

2019 kommer til å bli et svakere år da Fjord1 har kontrakter som avsluttes ved nyttår, mens nye kontrakter vil starte opp i 2020, som vil drive inntektene opp igjen. Vi baserer oss på 2020 inntekter når vi vurderer verdien av Fjord1 – og med en implisert EV/EBITDA multippel mellom 8-9x fører oss til en verdi på NOK 58/aksje.

Fjord1 inntekter pr kategori

Fjord1 markedsandel i det norske fergemarkedet

Den fulle analysen kan du lese på vår kundeweb her:

Fjord1 - Low risk bet on Norwegian infrastructure

Kilde for toppbildet: Fjord1 si offisielle heimeside - fartøy

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

 

Relaterte artikler:

Ser oppside i grunnfjellet

2018-11-20 av Karl O. Strøm basert på sektorrapport om sparebanker fra Vegard Toverud og Jørund Norang

DNO - Klar for take-off

2018-10-30 av Karl O. Strøm basert på analyse og input fra Tom Erik Kristiansen

fjord

Meld deg på vårt nyhetsbrev