Gå til innholdet

DNO - Klar for take-off

DNO er en av våre favoritter innen oljesektoren fremover, og vi gjentar kjøpsanbefaling i ny analyse. Her ser du hvorfor.

Paretos analytikere er svært positive til DNO nå, og anser aksjen som et førstevalg i sektoren ved siden av Equinor (tidl. Statoil). 

I dag har vi publisert en ny analyse på DNO med fokus på 2019, der kjøpsanbefaling og kursmål 24 gjentas. Hovedgrunnene til at vi liker caset så godt er:

  • Over 20% estimert produksjonsvekst i 2019 (til OPEX < 3 USD/fat)
  • USD 480 mill i fri kontantstrøm neste år forutsatt BRT Oil 80 USD/fat, tilsvarende 25% fri kontantstrøm yield (FCF).
  • Feltet Baeshiqa skal nå prøvebores. Dette var spennende nok til å få giganten ExxonMobil inn i Kurdistan, men er fortsatt oversett av markedet. Første letebrønn kommer før året er over og har potensial til å løfte vår verdsettelse med over 30%. Sannsynligheten for at de finner noe er høyere enn normalt langs den geologiske trenden fra Kirkuk-feltet.
  • DNO har en solid balanse med USD 640 mill i kontanter. Dette gir mulighet for oppkjøp, og økte utbytter (2,6% direkteavkastning i dag).

Noen illustrasjoner:

Produksjonsprofil netto til DNO
Beregnet oljeproduksjon netto til DNO

DNO beregnet kontantbalanse
Kontantbalanse - historisk og beregnet (e)

For detaljerte estimater, se dagens analyse DNO - Gonna fly nowHar du ikke tilgang til analyser fra Pareto? Les mer om vårt analyseprodukt, og hvordan du får tilgang her

Toppbildet er fra Pixabay, og viser ikke en DNO-installasjon.

Attraktivt nykundetilbud

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

 

Relaterte artikler:

EQNR: Sterk kontantstrøm og produksjonsvekst

2018-08-20 av Karl O. Strøm intervjuer Tom Erk Kristiansen

Paretopodden ep.26 Olje & Offshore Konferansen 2018

2018-09-14 av Karl O. Strøm intervjuer Tom Erk Kristiansen og Christopher Mo Dege

dno

Meld deg på vårt nyhetsbrev