Gå til innholdet

AKER BP til en god pris

De siste måneders kursfall gir etter vår mening en attraktiv kjøpsmulighet i Aker BP.

For første gang siden selskapet sikret seg den norske produksjonsporteføljen til BP, og skapte den største uavhengige produsenten på Norsk sokkel, handles Aker BP nå til en rabatt til vår verdsettelse (NAV). 

AKERBP verdsettelse
Aker BP - beregnet verdsettelse av komponenter. Kilde: Pareto Research 

Pris/NAV er 0,93 mens den nærmeste peer Lundin Petroleum handles på P/NAV 1,3. Lundin er partner med Aker BP på både Sverdrup og Alvheim-områdene. Skulle man benyttet samme multippel på Aker BP ville dette tilsvart en aksjekurs på ca. NOK 310, og vårt kursmål på NOK 300 er basert på et historisk multippel på 1,25 x NAV. Aksjen ventes forøvrig ha en utbytte-yield på 6% i 2019, voksende til 8,2% på våre 2021-estimater. Aker BPs aksjekurs reflekter i dag på våre estimater en langsiktig oljepris på under USD 55/bbl, mens selskapet beregnes være cash-flow positive på oljepriser over 25 USD i perioden 2020-2025. 

Aker BP fri kontantstrøm FCF
Aker BP fri kontantstrøm beregning gitt forskjellige oljepriser - Kilde Pareto Research

Lite oljeprissensitivt

Lav produksjonskostnader, lav gjeld og høy skatt gjør Aker BP mindre sensitivt til dagens lavere oljepriser enn de fleste andre oljeselskaper. For eksempel estimerer vi at selskapet vil generere en kontantstrøm på NOK 20/aksje per år i 2020-25 hvis vi antar en oljepris på USD 50/bbl. Dette tilsvarer en attraktiv FCF yield på 9.0% som vil vokse til 15% hvis vi antar Pareto’s oljeprisestimat (USD 70/fat på lang sikt). Selskapet hadde forøvrig USD 3,7 milliarder av tilgjengelig likviditet ved avslutningen av Q3 2018.   

Aker BP vil pga høye investeringer spesielt på Valhall og Sverdrup ha en noe negativ kontantstrøm etter utbytte i 2019 men med USD 3.7 milliarder i tilgjengelig likviditet ser vi ingen dramatikk i dette. Investeringene vil også være svært lønnsomme og med Sverdrup produksjonsstart i November 2019 vil feltene bidra til den gode kontantstrømmen fra 2020.

I tillegg til attraktiv prising tror vi også selskapet kan overraske på oppsiden på produksjon i 2019. Drevet av vekst på Valhall feltet forventer vi 166,000 fat/dag som er 6% over konsensus. 

Vår siste analyse på Aker BP finner du her, og vi vil løpende kommentere aktuelle nyheter i vår daglige publikasjon Energy Daily. Du kan styre hvilke analyser du vil motta på e-post under analyseinnstillinger på din profil på vår kundeweb. 

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kilde for toppbildet: Aker BP med deres illustrasjon av Skarv Feltsenter. Takk for lånet.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

   

 

Relaterte artikler:

Status 2018 - Fokus 2019

2018-12-19 av Karl O. Strøm basert på tekster fra Paretos analyseavdeling

Fjord1 - Solid selskap, attraktivt priset

2018-12-05 av Wilhelm Finder - Analytiker

Paretopodden ep. 30 Oljemarkedet inn i 2019

2018-12-14 av Karl O. Strøm intervjuer oljeanalytiker Nadia Martin Wiggen

akerbp

Meld deg på vårt nyhetsbrev